16 januari 2012

Dajmkaka

Tänkte dela med mig av ett gott recept idag, som jag fått av en granne, bakade denna kaka idag, smarrig:)

Hej, här kommer receptet! Ugn 200°




5 ägg

4 dl socker

4,5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 msk kakao

200 gr margarin

100 gr Dajm (2 dubbelDajm)

2 dl kokt vatten



Glasyr:

3,5 dl florsocker

4 msk margarin

3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

100 gr Dajm (2dubbelDajm)



Gör så här:

Smöra och bröa en långpanna

Vispa ägg och socker pösigt Blanda mjölet med kakaon och bakpulver. Rör ner i smeten. Koka upp vatten och smält margarin tillsammans i en kastrull, rör ner i smeten Hacka Dajm och rör ner. Tips, hacka Dajmen medan den är kvar i förpackningen, jag brukar använda en hammare :-) Känn efter att dajmen är i småbitar.

Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min och låt den svalna något.



Glasyr

Smält margarin, blanda i florsocker, vaniljsocker, kaffe, kakao, rör om till en jämn smet. Hacka Dajmen. Bred glasyren över den ljumma kakan och strö över Dajmen.



Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar