27 juli 2011

I brist på annat

I brist på annat lägger jag ut recept på Banoffepaj, har inte gjort den på länge men snart för den är ju så förbaskat GOD, har ofta haft den på våra scrapträffar, men om man får äta paj kanske man blir sugen på att scrappa samtidigt..eller? :)
INGRIDIENSER:
200 gram digestivekex


100 gram smör,smält

1 burk sötad kondenserad mjölk,ca 400g

3 st bananer

2,5 dl mellangrädde

25 gram mörk choklad

GÖR SÅ HÄR :lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten.Burken måste vara helt täckt med vatten,fyll på allt efterhand som det kokar bort.Låt koka minst 3 timmar,ju längre du kokar desto hårdare toffe blir det.

2. smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.tryck ut degen i en form,ca 24 cm i diameter.ställ kallt till toffen är färdig.

3. kyl den oöppnade burken i kallt vatten.bred ut smeten över pajskalet.skiva bananerna och lägg dem ovanpå.vispa grädden och bred den över.garnera med flis choklad.ställ kallt till servering.

4. Tips.den tar tid men det går att förbereda pajskalet när burkarna kokar.Kondenserad mjölk finns i de större mataffärena.

Ät o njut!

3 kommentarer:

  1. I Love It!! Vi måste scrappa mer ;)

    SvaraRadera
  2. ja vi måste scrappa över huvudtaget. har ju inte gjort nåt på evigheter. eller bara fika går ju oxå bra:-P

    SvaraRadera
  3. Fika fungerar perfekt! Jag är öppen för alla förslag :) Ska vi dra ihop något i veckan eller? Faaaan jag börjar ju jobba snart...

    SvaraRadera